Sabotoinko parisuhdettani?

Olen miettinyt sitä, millaisia asioita parisuhteessa teemme itse alitajuisesti sabotoidaksemme parisuhdettamme. Kukaan ei tietenkään tahallaan halua pilata omaa parisuhdettaan tai kohdella ikävästi puolisoa tai itseään. Siitä huolimatta ajattelen, että alitajuista sabotointia tapahtuu paljon parisuhteissa. Neljä tyypillistä tapaa sabotoida parisuhdetta Yksi Lue lisää…

Ihmisen kädessä hellästi on versova pieni kasvi.

Kasvaa vai erota?

Suhtaudun vähän hämmentyneesti ilmaukseen “kasvoimme erilleen”: Minulle kasvu on juuri sitä, mikä parisuhteen kehityksessä on olennaista ja siksi ilmaus on tuntunut ristiriitaiselta. Jos kumpikin kasvaa, niin sehän on ihana juttu. Millä tavalla se johtaa eroon? Eikö se, että kumpikin kasvaa, Lue lisää…

Menneisyyden vaikeat hetket – pimennosta päivänvaloon

Syyslomalukemisenani oli Aino Juusolan “Taakka vai turva? – Mitä kannan mukanani menneiltä sukupolvilta”. Kirja käsittelee ylisukupolvisia kipuja, mutta myös menneisyyden hyvää perintöä. Luin kirjaa parisuhdenäkökulmasta: millaisia taakkoja ja millaista turvaa yhteinen parisuhdehistoria kumppanin kanssa kantaa mukanaan? Parisuhdetyössä nousee usein esille Lue lisää…

Miksi mies ei puhu tunteistaan

Tony Dunderfeltin kirja ”Miksi mies ei puhu tunteistaan – 21 yleisintä parisuhteen ongelmaa ja niiden ratkaisut” (2019) valikoitui luettavakseni ystäväni suosituksesta. Ajattelin, että haluan lukea kirjan pohtien, voiko se olla suositeltava kirja parisuhdetyöhön. Kirja lähtee ajatuksesta “Rakkauden ja parisuhteen kiemuroissa Lue lisää…

ADHD ja parisuhde

Neuropsykiatriset haasteet ovat vahva mielenkiinnonkohteeni sekä parisuhdeohjaajana, opettajana että vanhempana. Sain eilen loppuun ADHD ja parisuhde -kirjan (2023), jonka on kirjoittanut Sari-Marika Durchman. Muistiinpanoja kirjasta kertyi noin 15 sivua, joten kirjan lukemisessa kesti hyvä tovi, mutta lukeminen oli todella antoisaa. Lue lisää…