Taustani

Valokuva parisuhdeohjaaja Tiia Brockmanista.

Kävimme ensimmäisellä parisuhdeleirillä puolisoni kanssa vuonna 2012, kun parisuhteemme haasteet tiivistyivät. Silloin tajusin, että parisuhdetaitoja voi oppia ja opetteluun on olemassa tukea ja apua. Olemme työstäneet parisuhdettamme siitä lähtien parisuhdetapahtumissa ja parisuhdeleireillä sekä käyneet myös pariterapiassa. Asun Oulussa puolisoni ja kolmen lapsemme kanssa. Olen taustakoulutukseltani luokan- ja musiikinopettaja, KM ja valmistuin parisuhdeohjaajaksi keväällä 2022.

Vuosi ensimmäisen parisuhdeleirin jälkeen aloin kirjoittaa Onnellinen avioliitto -blogia parisuhteen hoitamisesta. Olen tehnyt vuosia vapaaehtoistöitä parisuhdeasioiden parissa. Parisuhteiden tukeminen on intohimoni, koska näen teeman hyvin vaikuttavana niin yksilön kuin ihmissuhteidenkin kannalta. Perustin heinäkuussa 2022 parisuhde- ja yksilöohjauksia tarjoavan yrityksen. Rakas harrastus on muuttunut antoisaksi työksi.

Minua kiinnostavat teemat

Olen kiinnostunut niin parisuhteiden hoitamista tukevasta työstä kuin parisuhteiden kriisitilanteissa tukena toimimisesta. Tunneyhteyden vahvistuminen ja keskusteluyhteyden syventyminen ovat tavoitteita, joita kohti tuen pariskuntaa ohjauksissa.

Visioni on, että kynnys hakea tukea parisuhteelle madaltuisi ja parisuhteita hoidettaisiin ennaltaehkäisevästi. Ristiriidat ja kriisit ovat toki yhtä lailla luonnollinen osa parisuhteiden työstämistä.

Koulutan parisuhdeteemoista, koska parisuhdetaitoja voi oppia tietoa lisäämällä. Minulla on kokemusta myös monisuhteisista ohjauksista, uusperhe- ja erotyöskentelystä.

Vahvuuteni

Olen tehnyt vertaistukeen perustuvaan parisuhdetyötä vapaaehtoistyönä ja työotteeni ohjauksissa on kohtaava. Minulle on tärkeää turvallinen ja lämmin ilmapiiri ohjauksissa.

Olen erikoistunut vanhemmuuden tukemiseen parisuhteita vahvistamalla ja nepsyperheiden parisuhteiden tukemiseen. Käytän ohjauksissa keskustelujen lisäksi harjoitteita, joiden tavoitteena on laajentaa ja syventää keskustelua sekä vahvistaa parisuhdetaitoja ja itseymmärrystä.