Taustani

Valokuva parisuhdeohjaaja Tiia Brockmanista.

Kävimme ensimmäisellä parisuhdeleirillä puolisoni kanssa vuonna 2012, kun parisuhteemme haasteet tiivistyivät. Silloin tajusin, että parisuhdetaitoja voi oppia ja opetteluun on olemassa tukea ja apua. Olemme työstäneet parisuhdettamme siitä lähtien parisuhdetapahtumissa ja -leireillä sekä käyneet myös pariterapiassa. Asun Oulussa puolisoni ja kolmen lapsemme kanssa. Olen taustakoulutukseltani luokan- ja musiikinopettaja, KM ja valmistuin parisuhdeohjaajaksi keväällä 2022.

Vuonna 2013 aloin kirjoittaa Onnellinen avioliitto -blogia parisuhteen hoitamisesta. Olen tehnyt vuosia vapaaehtoistöitä parisuhdeasioiden parissa. Sain Vuoden vapaaehtoinen -kunniamaininnan tekemästäni parisuhdetyöstä vuonna 2020. Parisuhteiden tukeminen on intohimoni, koska näen teeman hyvin vaikuttavana niin yksilön kuin ihmissuhteidenkin kannalta. Perustin heinäkuussa 2022 parisuhde- ja yksilöohjauksia tarjoavan yritykseni. Rakas harrastus on muuttunut antoisaksi työksi.

Minua kiinnostavat teemat

Olen kiinnostunut niin parisuhteiden hoitamista tukevasta työstä kuin parisuhteiden kriisitilanteissa tukena toimimisesta. Tunneyhteyden vahvistuminen ja keskusteluyhteyden syventyminen ovat tavoitteita, joita kohti tuen pariskuntaa ohjauksissa.

Visioni on, että kynnys hakea tukea parisuhteelle madaltuisi ja parisuhteita hoidettaisiin ennaltaehkäisevästi. Ristiriidat ja kriisit ovat toki yhtä lailla luonnollinen osa parisuhteiden työstämistä.

Koulutan parisuhdeteemoista, koska parisuhdetaitoja voi oppia tietoa lisäämällä. Minulla on kokemusta myös monisuhteisista ohjauksista, uusperhe- ja erotyöskentelystä.

Lue blogitekstini: Kymmenen ihanaa syytä tulla parisuhdeohjaukseen

Vahvuuteni

Olen tehnyt vertaistukeen perustuvaan parisuhdetyötä vapaaehtoistyönä ja työotteeni ohjauksissa on kohtaava. Minulle on tärkeää turvallinen ja lämmin ilmapiiri ohjauksissa.

Olen erikoistunut vanhemmuuden tukemiseen parisuhteita vahvistamalla ja nepsyperheiden parisuhteiden tukemiseen. Käytän ohjauksissa keskustelujen lisäksi harjoitteita, joiden tavoitteena on laajentaa ja syventää keskustelua sekä vahvistaa parisuhdetaitoja ja itseymmärrystä.

Kymmenen syytä tulla juttelemaan kanssani parisuhdeasioista

1. Koska parisuhdeasiat eivät ole minulle pelkästään työ vaan sydämenasia.

2. Koska parisuhdetyö on minulle paitsi ammatti niin elämäntapa. Kiinnostukseni parisuhdetyöhön lähti oman parisuhteen hoitamisesta 10 vuotta sitten ja oivallukset parisuhteen hoitamisesta eivät tule ulkoapäin vaan sisältäpäin.

3. Koska tapani tehdä työtä on uniikki ja kokonaisvaltainen. Se yhdistää omat oivallukseni parisuhteesta, opiskelemani asiat parisuhteesta, kokemukseni parisuhdetyöstä ja kokemukset vertaistukityöstä.

4. Koska harjoitteeni parisuhdeohjauksissa ovat monipuolisia ja osittain täysin itse rakentamiani.

5. Koska haluan kehittyä, opiskella ja ymmärtää koko ajan lisää parisuhteista.

6. Koska olen perehtynyt syvällisesti nepsyasioihin ja niiden tuomiin vahvuuksiin ja haasteisiin parisuhteessa.

7. Koska olen saanut palautetta, että yksikin kerta ohjaustani on antanut käänteentekeviä eväitä parisuhteeseen.

8. Koska parisuhteen hoitaminen ja huoltaminen ovat teemoja, jotka hallitsen vahvasti kriisityön lisäksi. Ennaltaehkäisevän parisuhdetyön lisääminen ja parisuhteen hyvinvointi ovat minulle hyvin tärkeitä asioita.

9. Koska osaan luoda ohjauksiin rauhallisen, turvallisen, lempeän, lämpimän ja myös hauskan kohtaamisen tilan. Itku ja nauru tekevät molemmat hyvää.

10. Koska rakastan parisuhdetyötä ja se näkyy työotteessani.