Tunnetko ketään, joka ei olisi käynyt koulussa, kampaajalla tai kuntosalilla? Henkilön, joka ei olisi opiskellut, kehittänyt taitojaan tai huoltanut itseään? Harva meistä sanoo, että jouduimme kouluun, kampaajalle tai kuntosalille. Miksi parisuhteesta sanotaan herkästi, että jouduimme hakemaan apua parisuhteeseemme?

Haluan purkaa myyttejä parisuhteen ympäriltä. On täysin luonnollista, että parisuhdetta pitää hoitaa siinä, missä kaikkea, minkä toivomme voivan hyvin ja kukoistavan. Kukat eivät häpeä sitä, että niitä täytyy kastella tai ne tarvitsevat auringonvaloa. Emme pidä häpeällisenä sitä, että harrastamme liikuntaa tai käymme lääkärillä. Parisuhde on monille yksi parhaista asioista elämässä. Sen ennaltaehkäisevä hoitaminen ja rikkoutuneiden kohtien huoltaminen on upealle asialla arvon antamista.

Toivoisin, että parisuhteeseen ei liittyisi niin paljon yksin osaamisen ja onnistumisen painetta. Parisuhde ei ole myyttinen tai mystinen asia, joka täytyy laittaa toimimaan ilman apua tai asia joka toimii, jos tähdet ovat oikeassa asennossa. Se on kaunis, mutta hyvällä tavalla arkinen ja opeteltava asia. Parisuhteesta voi saada paljon iloa elämään, mutta sen kanssa kaikilla on välillä haasteita. Sen eteen täytyy tehdä töitä ja opetella uutta. Parisuhteen kanssa ei kannata jäädä yksin. Vertaistuki, parisuhdetietouden kartuttaminen ja asiantuntija-apu auttavat löytämään parisuhteesta kaiken sen ihanan potentiaalin, jota läheiseen ja kestävään rakkaussuhteeseen liittyy.

Parisuhteeseen tuen hakeminen ei ole epäonnistumista. Se ei ole luovuttamista. Eikä se ole noloa. Toivoisinkin, että parisuhteeeseen tuen hakeminen olisi ilon ja ylpeyden aihe. Että se olisi säännöllistä ja tavallista. Että tuen hakeminen olisi innostavaa ja rohkaisevaa. Että parisuhteen hoitaminen voisi myös olla hauskaa, yksi elämän parhaista asioista.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *